#DepremzedeHekimeDüzenleme
6 Şubat’ta gerçekleşen ve “asrın felaketi” olarak tanımlanan büyük deprem sebebiyle ülkemiz son derece ağır bir bedel ödemiş ve ağır faturalar ile karşı karşıya kalmıştır.
Deprem felaketi en çok bölgede görev yapan kişileri ve özellikle de hekimleri ve sağlık personelini olumsuz etkilemiştir.
Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde, afet bölgesinde ziyaretler yapmıştır.
Bu kapsamda yapılan Hatay ve ilçelerindeki ziyaretlerde, bölgede görev yapan hekimler için; acil olarak barınma ve dinlenme alanlarının sağlanması gerekmektedir.
Bütün hekimlerin 4924 sayılı kanun kapsamında sözleşmeli kadrosuna alınması ve esnek mesainin devam etmesi çok önemlidir.
Deprem bölgesindeki ek ödemelerin tavandan yapılması ve mesai saati dışındaki çalışmalarda nöbet ücreti ödenmesi çalışanların haklı beklentisidir.
Bölgede geçici görevlendirmelerin idari usul ve kurallara uygun olarak yapılması ve bütün bu ihtiyaçların yasal mevzuat altına alınabilmesi için Sağlık Bakanlığının afet bölgesi yönetmeliği hazırlayarak yayınlaması gerekmektedir.
Aile hekimliği uygulaması sözleşme ve ödeme yönetmeliğinin 25/A maddesindeki uygulamaların en az 6 ay daha, ihtiyaç halinde ise daha uzun süreyle devam etmesi gerekmektedir.
Bölgede yaşananlar unutulmadı ama bölgede yaşayanlar unutulmuş gibi bir tavır sergilenmektedir.
Evlerini, yuvalarını, sevdiklerini ve en önemlisi umutlarını enkaz altında kaybetmiş olan hekimlere ve sağlık çalışanlarına en azından yeterli maddi destek ve düzgün çalışma koşulları sağlanmalıdır.
Bizler bu talepleri dile getirirken bile hicap duyuyoruz. Gelişmiş ve sosyal bir devlette bu düzenlemelerin talep dahi edilmeden yapılması beklenirken defalarca dile getirdiğimiz sorunların acil çözümünü bekliyoruz.
@drfahrettinkoca @saglikbakanligi
#DepremzedeHekimeDüzenleme